Võimalus muuta: spagetid bolognese

24. 10. 2018
6. rahvusvaheline eksopoliitika, ajaloo ja vaimsuse konverents

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.

Samuti korraldavad Petr ja Ewa teadlikke kokanduskursusi üksikisikutele ja rühmadele, valmistades süüa seltskondlikel ja eraüritustel. Huvi korral võtke nendega julgelt ühendust lehekülgi või sisse FB.

Recept: Boloňské špagety

Recept na 10-12 porcí

Suroviny pro uvaření sojového granulátu:

  • Sojový granulát 1 balení 150 g
  • Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Shoyu kaste 3 PL
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Vegeta bez glutanu 2 PL
  • Joogivesi 1,5 l

Ostatní suroviny na omáčku:

  • Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
  • Rajčatový protlak 3ks po 140g
  • Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
  • Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Bazalka sušená 3 PL
  • Päevalilleõli 14 PL

Semolinové špagety 850g

Doba přípravy: cca 40 min

Selgitused: ČL = teelusikatäis, PL = supilusikatäis

Meetod:

Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.

Ewa ja Petr soovivad kõigile head maitset

Sarnased artiklid